Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kommunals kassör ringde Helin om granskningen

Publicerad: 14 Januari 2016, 06:35

Kommunals kassör Anders Bergström sitter även i styrelsen för Aftonbladet Hierta AB. Han kontaktade dåvarande chefredaktör Jan Helin i ett tidigt skede av tidningens granskning av fackförbundet.


Ämnen i artikeln:

KommunalAftonbladet

I slutet av november i fjol ringde Anders Bergström upp Aftonbladets chefredaktör för att fråga om detaljer kring granskningen av Kommunal.

Jag tycker nog att i det läget ska man vara väldigt försiktig i kontakter med ansvarig utgivare. Även om hans syfte bara är att liksom fråga att vad är det här för någonting eller vad gör ni så kan det uppfattas som att han lägger sig i Aftonbladets granskning, säger Jan Helin till Aftonbladet.

Det förekom inga uttalade påtryckningar enligt Jan Helin.

Han säger ju ingenting att det där får ni sluta med, han säger ingenting sånt. Det är väl mer det att man kan fundera kring om samtalet i sig är särskilt lämpligt.

Enligt vad Anders Bergström säger till Aftonbladet var han ute efter att få veta om han själv var föremål för granskningen och om det då var lämpligt att han skulle sitta kvar som styrelseledamot i Aftonbladet Hierta AB.

Ämnen i artikeln:

KommunalAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.