Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kommunalråd upprört över aprilskämt på VK-blogg

Publicerad: 3 April 2008, 10:57

Ett aprilskämt på en blogg på Västerbottens-Kurirens sajt fick kommunalrådet att ilskna till - på VK.


1 april skrev Anders Sellström, gruppledare för kristdemokraterna i Umeå, på sin blogg som ligger ute på vk.se, att han fått ett tips om att det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Holmlund kommer att avgå vid årsskiftet för att flytta till Thailand och öppna en pub.

Lennart Holmlund uppskattade inte skämtet. På sin blogg, som också ligger på vk.se, kritiserar han VK:s ansvarige utgivare Torbjörn Bergmark:

”Att kristdemokraterna far fram med osanningar är inget nytt men om man läser noggrant så står det att det är VK:s ansvar för vad som publiceras. Jag tycker därför att det är kränkande att VK tillåter sådana lögner på sin sida och jag anser att ansvarige utgivare, Torbjörn Bergmark, ska agera.”

– Jag trodde jag kände Lennart Holmlund som en man med humor, säger Torbjörn Bergmark.

­ Nu vill han att PO ska bedöma aprilskämtet. Jag har ju noterat att nya PO Yrsa Stenius inte gillar tidningar med aprilskämt, så vi väntar med spänning på en eventuell pressetisk bedömning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.