Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kommun snodde artikel – ”bristande respekt”

Publicerad: 10 april 2019, 07:36

Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen. Foto: Mattias Holgersson/Länstidningen

Det kommunala bolaget Destination Södertälje tog en hel artikel, komplett med bilder och bildtexter, från LT och la upp på sin sajt. Nu kräver tidningen kommunen på 5.000 kronor.


Destination Södertälje, som ägs av Södertälje kommun, tyckte tydligen att en artikel i Länstidningen Södertälje var riktigt bra. För den kommunala verksamheten beslöt sig att lägga upp den i sin helhet, med bilder, faktarutor och till och med bildtexter identiska med LT:s, på sin sajt, rapporterar LT.

– Jag blev väldigt förvånad, inte minst över okunskapen och den bristande respekten för upphovsrätten, säger tidningens chefredaktör Daniel Nordström till LT.

På Södertälje kommun blev man överraskad när tidningen kontaktade dem om artikeln. Därefter har artikeln tagits ned från sajten.

–  Berörd tjänsteperson tyckte det var en jättebra artikel men uppenbarligen gick det lite för snabbt. Ett misstag från vår sida, jag ber om ursäkt, det ska inte hända igen, säger Aydin Aho, tillförordnad näringslivschef på Södertälje kommun till LT.

Daniel Nordström säger till Medievärlden att LT har skickat en faktura på 5.000 kronor till kommunen.

– Detta för att markera. Beloppet kunde ha varit betydligt högre med tanke på allvaret i detta, säger han.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News