Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Knapp seger för Mattsson i chefsduell mot Helin

Publicerad: 18 Februari 2015, 09:10

Båda är arbetsmyror men det finns skillnader mellan kvällstidningarnas högsta chefer. En är mycket känslig för det som har med barn att göra. Den andra lider möjligen av konfliktobehag.


Ämnen i artikeln:

ChefThomas MattssonJan Helin

Tidningen Chef har jämfört hur Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är som arbetsledare.

Bilden är att Jan Helin är längre från den dagliga produktionen som gärna talar länge till sina anställda, gärna från scen och gärna lite för länge. Men samtidigt har en otrolig kraft och ett väldigt driv. Dessutom kan han ha en dragning åt att lida av ”konfliktobehag.”

Thomas Mattsson sover sällan och tycker att allt kan bli lite bättre. Han har höga krav men är samtidigt väldigt tolerant och är som mest känslig när något har med barn att göra. Dessutom beskrivs hans som mycket impulsiv som får idéer under sittande möte som helst ska vara genomfört i går.

När tidningen Chef ställer samman alla chefsegenskaper är Thomas Mattsson segrare med 30 poäng av 40 möjliga. Tätt följd av Jan Helin med 29 poäng.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.