Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Klart: Peter Fellman tar över BBM

Publicerad: 4 april 2019, 11:28

Peter Fellman, affärschef på BBM och chefredaktör på Dagens Industri.

Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman får utökat ansvar och blir affärschef för hela DI-gruppen, där Bonnier Business Media (BBM) ingår. Anders Eriksson tar över vd-skapet för BBM.


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonDagens IndustriPeter Fellman

På onsdagen stod det klart att Bonnier Business Medias vd Mikael Nestius lämnar sin roll för att bli affärschef på Mittmedia. Tidigare i dag rapporterade Medievärlden att uppgifter gör gällande att han ersätts av Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman. På eftermiddagen bekräftades uppgifterna av Bonnier News vd Anders Eriksson.

– Peter Fellman blir affärschef för den gemensamma organisationen DI-gruppen, som BBM är en del av. Han får därmed ett övergripande ansvar för redaktioner, läsaraffären och liveaffären, säger Anders Eriksson och vidare:

– På sätt och vis har Mikael Nestius och Peter Fellman tidigare haft delat ledarskap för DI-gruppen, då Peter haft ansvar för DI:s redaktion och Micke för BBM:s redaktioner och läsaraffär. Därför var det naturligt att Peter skulle få helhetsansvaret när Micke valde att gå vidare.

Samtidigt går Anders Eriksson in som vd även för BBM.

– En strategi från min sida har varit att lägga mer ansvar både på mig själv och de närmast mig i organisationen. Jag vill inte skapa en matrisorganisation och ett sätt att undvika det är att lyfta andra personer som får kliva fram och ta ett större ansvar.

Peter Fellman är glad för sitt utökade ansvar.

– Det känns väldigt roligt. Jag ser att vi har stor potential inom alla våra verksamheter. Målet är att de olika varumärkena inom DI-gruppen ska kunna stödja varandra mer och att ett plus ett ska bli tre.

Den höga arbetsbelastningen oroar honom inte.

– Jag blir inte den första som har ett stort ansvar. Men det är klart att detta gör att jag kommer att behöva arbeta på ett annat sätt och ta hjälp av duktiga kollegor.

I DI-Gruppen ingår förutom Dagens Industri också Dagens Medicin, Fastighetsnytt, Tidningen Byggindustrin, Aktuell Hållbarhet, Dagens Media, Resumé, Medievärlden, Veckans Affärer, Privata Affärer, Nobicon, Bonnier Business Media Sales (TM och kundservice), Live-verksamheten med flera.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News