Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

KLART: Lärarförbundet lägger ut sina tidningar på contentbyrå

Publicerad: 11 mars 2019, 11:00

Nu står det klart att produktionen av Lärarförbundets tidningar läggs ut på contentbyrån Make Your Mark, det skriver byrån i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Make Your Mark

Lärarförbundet har tidigare annonserat att de letade efter en extern part som skulle tillverka deras medlemstidningar. Som anledning framfördes att det skulle spara förbundet pengar.

”Vi har en skyldighet gentemot medlemmarna att leverera största möjliga medlemsnytta till lägsta möjliga kostnad”, sa Sixten Frixon, kanslichef på Lärarförbundet i ett pressmeddelande då.

Flera medlemmar reagerat negativt på beslutet, rapporterade Journalisten. Bland annat ska 25 medlemmar skickat ett krav på att styrelsen skulle avbryta arbetet med att hitta en extern tidningsmakare.

Tidigare har tidningarna redaktioner slagits ihop med Lärarförbundets kommunikationsavdelning, vilket fått tidningschefen Annica Grimlund att lämna.

Nu står det klart att contentbyrån Make Your Mark tar över produktionen av fackförbundets sju titlar.

”Jag är glad över att vi hittat en så pass erfaren och kunnig leverantör som Make Your Mark. Jag är övertygad om att de kommer att utveckla Lärarförbundets medlemstidningar och säkerställa att Sveriges lärare erbjuds journalistik av högsta kvalitet i samtliga kanaler”, säger Ida Strutt, kommunikationschef på Lärarförbundet, i ett pressmeddelande.

Övergången av tidningens produktion påbörjas i början av april.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Make Your Mark

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.