Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Klart det kommer att märkas

Publicerad: 21 november 2011, 12:39

Minskas bemanningen på ledaravdelningen påverkas den lokala prägeln, men vi ska göra vad som går för att det ska märkas så lite som möjligt, menar Per-Anders Broberg, biträdande chefredaktör på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Den 1 december ska Expressens nya riksredaktion fungera. Ett ledord i omorganisationen har varit att värna den lokala prägeln. Men visst kommer den att drabbas i någon mån medger Per-Anders Broberg.

Bland annat för att ledaravdelningarna halveras, de minskas från två personer till en i både Malmö och Göteborg.

Klart det kommer att märkas när det blir en resurs kort. Men just nu pågår faktiskt ett möte där ledarredaktionens framtid diskuteras. Vi vill givetvis ha så mycket lokal debatt som möjligt.

Hur rimmar det med att insändarredaktionerna flyttas till Stockholm?

Ska de? Då vet du mer än vad jag gör. Vi vet i dagsläget inte hur insändarna ska hanteras men vi ska hitta en lösning inom kort.

Tre redigerare från Göteborg och två från Malmö ska flytta till Stockholm där de tillsammans med sju andra ska redigera tidningarna. I riksredaktionen ingår också sex arbetsledare och fyra reportrar.

Vår ambition är att den lokala prägeln av GT och Kvällsposten inte på något sätt ska påverkas av att tidningen redigeras i Stockholm. Vi har fortfarande stora redaktioner i Malmö och Göteborg och ska vara fortsatt starka inom nyheter, sport, nöje och opinion, säger Per-Anders Broberg.

18 tjänster bort på KvP

Så många från GT flyttar till Expressen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.