Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Klappjakt även i år

Publicerad: 28 November 2014, 08:48

Förra året fick Länstidningen i Södertälje in över 2 000 julklappar som sedan kunde delas ut till behövande. Det hoppas man slå i år.


När LT bad sina läsare att skänka julklappar i fjol strömmade givarna till. Vissa tog till och med taxi för att hinna lämna sina gåvor. Det blev till slut över 2 000 paket att dela ut till människor som av olika anledningar har det svårt.

En framgång som får sin fortsättning i år. Lagom till skyltsöndagen blir det klappkampanj igen på LT. Men i år har konceptet utvecklats. Förutom möjligheten att skänka saker har LT också utmanat företagen i Södertälje på matkasskamp.

Det är Pingstkyrkan och Södertälje församling som samlar in pengar som sedan omvandlas till matkassar. LT:s bidrag räcker till tio kassar.

Nu har det kommit in 322 kassar. Det känns riktigt roligt, säger LT:s insamlingsgeneral Lillan Hedlund.

Hur många klappar räknar ni med?

Fler än i fjol. Absolut.

Precis som ifjol får LT hjälp av hockeylaget SSK som samlar in klappar i anslutning till hemmamatchen på Lucia. Det blir också tre andra insamlingstillfällen på stan. Dessutom går det att lämna gåvor till tidningen.

Tanken är också att sätta upp en räknare på sajten så att besökarna kan se hur paketen strömmar in.

LT samlar in klappar till behövande

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.