Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

KK:s anmälan kan överprövas

Publicerad: 13 december 2017, 13:34

KK:s chefredaktör blev slagen av en man som inte fick sina insändare publicerade. Hennes polisanmälan lades ned men nu finns hopp om överprövning.


Ämnen i artikeln:

Katrineholms-Kuriren

I måndags rapporterade Medievärlden att polisen lagt ned förundersökningen om ofredande mot Katrineholms-Kurirens chefredaktör.

– Jag tycker att det är oroväckande att det går till på det här viset, sade KK:s chefredaktör och ansvariga utgivare Marie Hillblom, till Medievärlden då.

Samtidigt sade hon att hon begärt en överprövning av beslutet, vilket innebär att ärendet kan öppnas upp igen av en åklagare.

I går blev Marie Hillblom också kontaktad av polismästaren för region öst, Johan Levin, som förklarade att han ser allvarligt på brott mot journalister.

– Han sa att det finns en stor chans att ärendet kommer att tas upp igen om det överprövas.

Hon tyckte att samtalet var hoppingivande.

– Han sade att han ser och vet att journalister och förtroendevalda har en sådan viktig roll för demokratin och det öppna samhället att det är viktigt att agera. Och att hotet inte bara gäller de stora tidningarna i Stockholm utan lika gärna kan handla om en lokaltidning i en mellanstor ort i Sverige en måndag förmiddag.

Däremot tycker är hon besviken på att anmälan lades ned.

– Det är beklagligt att man ska behöva vara så om sig och kring sig och ställa krav på överprövning för att det ska hända något.

Läs också

Förundersökning om attacken mot KK:s chefredaktör läggs ned

KK:s chefredaktör attackerades av läsare

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Katrineholms-Kuriren

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev