Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kim Wall hedras med postumt stipendium

Publicerad: 6 Mars 2018, 06:20

Publicistklubben Södra tilldelar 2018 års stipendium postumt till frilansjournalisten Kim Wall "för hennes nyfikna självständighet och ständiga mod".


Publicistklubben Södras stipendium 2018, om 10 000 svenska kronor, delas ut tillsammans med ett diplom ut på PK Södras årsmöte om en dryg månad.

”Vi är mycket tacksamma för att PK Södra vill hedra Kims minne med stipendiet, och samtidigt bidra till Kim Wall Memorial Fund. Fonden kommer årligen att dela ut ett stipendium till en ung kvinnlig journalist som vill verka i Kims anda”, säger familjen Wall.

Motiveringen lyder: ”för hennes nyfikna självständighet och ständiga mod. En skånsk journalist i världsklass, med enastående förmåga att i sina reportage hitta de berättelser och människoöden som speglar vår globaliserade samtid.”

PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg, kommenterar valet av stipendiat:

”Kim Walls reportage har en visuell kvalitet som gör läsaren till en världsresenär. PK Södra vill med årets stipendium stötta fonden så att fler journalister kan ta med oss på än fler berättelser i Kims anda.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.