Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Khan fick stanna för tillfället

Publicerad: 13 December 2016, 16:51

Journalisten Wares Khan som skulle utvisas till Afghanistan behövde inte kliva på planet till Kabul i natt.


– När det bara var någon minut kvar till bussen skulle gå mot Arlanda kom det en polis och pekade på mig och på en annan kille och sa att vi skulle stanna, säger Wares Khan till UNT.

Han och en annan person från Afghanistan slapp därför kliva ombord på planet som skulle ta dem till Kabul och ett mycket ovisst öde.

Vad som kommer att hända honom nu är inte klart. Migrationsdomstolen ska ta upp hans fall. I morgon förflyttas han till ett förvar i Malmö.

– Jag har inga problem med att bo i förvar, allt är bättre än att dödas i Afghanistan, säger Wares Khan till UNT.

Wares Kahn jobbade som journalist i Afghanistan och bevakade där såväl regeringen som talibanernas agerande i landet. Han är därför mycket orolig för vad som väntar honom.

– En snabb googling bort finns alla mina artiklar och filmer, blir jag inte dödad av talibanerna så blir jag det av politiker jag granskat, berättade han för Blank Spot Projects chefredaktör Martin Schibbye i går kväll när han fortfarande trodde att han skulle sättas på planet till Kabul.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.