Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Katrin Säfström tar över LT

Publicerad: 28 Februari 2011, 12:04

Folkets chefredaktör Katrin Säfström blir ny tidningschef för Länstidningen Södertälje, Södertälje Posten och Nynäshamns Posten.


Det blir en tuff men spännande utmaning. Jag vet att LT har höga ambitioner och en proffsig personal. Det känns verkligen jätteroligt, säger Katrin Säfström.

Katrin Säfström är i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för Folket och Sméjournalen. Hon har suttit på chefredaktörsstolen i tio år och har jobbat på Folket sedan slutet på 1980-talet. Tidigare har hon jobbat på DN och Strengnäs Tidning/Eskilstuna-Kuriren.

Vilka utmaningar står Länstidningen inför?

Södertälje är en stad med många nya svenskar med annan bakgrund. Att nå dem är jätteviktigt. Hur det ska gå till, via papper och andra kanaler, är en jättestor utmaning. Södertälje med sin närhet till Stockholm är en stad med mycket spännande dynamik.

Vad tar du med dig från dina år på Folket?

Jag har i många år jobbat på andratidningar och vet hur viktigt det är att vara ständigt förändringsbenägen och att man måste tycka om att lösa problem. Det är erfarenheter som alltid är bra att ha och som jag tar med mig.

Förhoppningsvis lyckas jag också ta med mig den stämning som finns här på Folket där vi alltid jobbar tillsammans. Att göra tidning är ett lagarbete.

När Katrin Säfström tillträder sin tjänst på Länstidningen i Södertälje är inte klart ännu. Just nu pågår en omorganisering på Folket och Säfström kommer att se till att allt hamnat på plats innan hon lämnar sin tjänst. Hon har också en uppsägningstid på sex månader att ta hänsyn till.

Vad är det första du vill ta itu med på LT?

Jag har idéer men jag vill inte säga något om det förrän jag pratat med medarbetarna. Vi ska jobba ihop och då vill jag diskutera med dem allra först.

Du har varit länge på Folket, hur känns det att lämna?

Det är såklart lite blandade känslor, jag har varit här länge och har många bra kollegor och vänner här. Men när man som jag suttit som chefredaktör i tio år mår tidningen bra av en ny ledning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.