Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Katrin Säfström tar över Kvällsposten

Publicerad: 3 juni 2016, 05:24

Blir första kvinnan att leda tidningen.


Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

”Det känns roligt att få vara med i den starka utveckling som Expressen visar nu, digitalt och nyhetsmässigt. Jag hoppas tillföra det jag brinner för: lokal journalistik, viljan att beröra och vara först på nyheter”, säger Katrin Säfström.

Katrin Säfström kommer närmast från rollen som tidningschef för Nerikes Allehanda i Örebro, vilken hon beslutade sig för att lämna i april. Dessförinnan hade hon samma uppdrag för Länstidningen i Södertälje och hon har också varit chefredaktör på Folket och Sméjournalen i Eskilstuna.

Nu blir hon den första kvinnan sedan starten 1948 att ta över som chefredaktör för Expressens sydsvenska edition Kvällsposten, med redaktion i Malmö.

”Katrin Säfström har en gedigen publicistisk erfarenhet och när Expressen nyligen utsågs till Årets dagstidning var vi imponerade över Nerikes Allehanda, som hon hade lett till en välförtjänt nominering. Katrin kommer att bidra till att utveckla Kvällsposten, Sydsveriges största kvällstidning, och vara värdefull i Expressens ledningsarbete”, säger Thomas Mattsson, ansvarig utgivare för Kvällsposten i ett pressmeddelande.

Katrin Säfström tar också plats i Expressens redaktionsledning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev