Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Katrin Säfström går till Sveriges Radio

Publicerad: 10 januari 2018, 14:36

Katrin Säfström, tillträdande kanalchef P4 Sörmland. Foto: Privat

I vår går Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström till Sveriges Radio för att bli kanalchef för P4 Sörmland.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Katrin Säfström har en bakgrund som tidningschef och ansvarig utgivare på Nerikes Allehanda i Örebro, Länstidningen i Södertälje och chefredaktör för Folket i Eskilstuna.

Sommaren 2016 blev hon den första kvinnan sedan starten 1948 att ta över som chefredaktör för Expressens sydsvenska edition Kvällsposten, med redaktion i Malmö. Nu lämnar hon tidningen för att bli kanalchef för P4 Sörmland.

”Jag har alltid brunnit mest för den lokala journalistiken. Det nära, som berör människor och som faktiskt kan ha betydelse i deras vardag. Men lokaljournalistiken ska också handla om att få folk att känna igen sig. Förtroendet måste finnas där, för att man ska längta efter en ny uppdatering. Kort sagt lära känna sin publik och veta vad de förväntar sig, men också kunna utmana och beröra”, säger Katrin Säfström i ett pressmeddelande.

Hon ersätter Pia Lille som lämnar för SR Kultur och Samhälle.

”I Katrin Säfström får P4 Sörmland en trygg och stark publicist, som brinner för det lokala och som har blick för en journalistik som sätter det lokala i ett större sammanhang, där allt fler trådar knyts samman mellan det lokala och globala. Hon är en entusiastisk ledare som både är tydlig och har förmåga att skapa engagemang runt omkring sig”, säger Jakob Sillén, områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen där P4 Sörmland ingår.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.