Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Katarina Wennstam börjar skriva för Expressen Kultur

Publicerad: 3 december 2018, 11:15

Katarina Wennstam foto: anna-karin nilsson scanpix kod

Den profilerade skribenten Katarina Wennstam, som fram till 2007 var kriminalreporter på SVT, blir ny skribent på Expressens kultursida. Hon kommer att arbeta på frilansbasis.


Sedan Katarina Wennstam lämnade SVT har hon skrivit böcker och föreläst på heltid. Nu kommer hon att bli skribent på Expressen Kultur. Hennes böcker berör ämnen som våldtäkter och skamkultur. Hon belönades 2017 med Eva Moberg-stipendiet av Fredrika Bremer-förbundet och utmärkelsen Årets kvinnogärning av Roks, Riksorganisationen för Kvinnojourer och Tjejjourer i Sverige.

”Att skriva för Expressens kultursida känns både självklart och utmanande. Här får jag samsas med många av nutidens allra skarpaste pennor. Själv hoppas jag kunna bidra med en del nya infallsvinklar, som känns igen från mina böcker och mina inlägg på sociala medier”, säger Katarina Wennstam i ett pressmeddelande.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.