Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Katarina Ekspong blir Bonnierchef

Publicerad: 17 April 2013, 06:25

Katarina Ekspong blir förlagschef för Svenska Nyhetsbrev från och med nu fram till årsskiftet. UPPDATERAD


Hon sade upp sig själv från uppdraget som publisher på Nerikes Allehanda efter att det kommit fram att hon kopierat innehåll från annat håll och använt i sina egna krönikor.

Mikael Nestius, affärsområdesansvarig för Bonnier Business Press Sverige som köpte Svenska Nyhetsbrev, jobbade tillsammans med Katarina Ekspong under fyra på Stockholm City.

Jag blev förvånad när det blev känt. Det var ett klantigt och omdömeslöst misstag. Men för mig är Katarina en kompetent person med gott omdöme. Jag hade inga som helst dubier när det gällde att anställa henne.

Uppdraget är tidsbegränsat då Bonnier Business Press Sverige, där även Dagens Medicin, Resumé, Veckans Affärer, Medibas och Bonnier Business Publishing ingår, under det kommande halvåret ska se över hur den framtida organisationen ska se ut.

Kan det bli Katarina Ekspong som får jobbet om det blir permanent?

Absolut är det möjligt. Men jag vill inte ge några förespeglingar. Ingen vet hur organisationen kommer att se ut och vilka förutsättningarna är efter årsskiftet. I dag är vi sex bolag. Då är vi kanske två eller tre.

Vad är hennes uppdrag?

Vissa saker går jättebra. Som att flytta över printintäkter till digitala intäkter. Men sedan går seminarier och event lite trögare, så det måste vi fart på. Sedan handlar det om att titta på synergier med de övriga bolagen och hitta nya affärsområden, säger Mikael Nestius.

Katarina Ekspong om att återvända till branschen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.