Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kartlade hundar med läsarnas hjälp

Publicerad: 26 september 2012, 08:59

När NT.se bad läsarna svara på några frågor om deras hundar trodde de på några hundra svar. Det kom över tusen. Nu tar de konceptet vidare.


Det började med att ledningen för NT.se kände att det var för lite snurr på sajten vissa dagar.

Vi är bra när det händer något. Men när det inte gör det var känslan att det kunde bli lite stiltje, säger Nils Olausson, chef på NT.se.

De ställde därför ett antal frågor till läsare som också är hundägare. Alltifrån vilken hundras de har till om de plockar upp efter jycken. Efter fyra dagar hade de fått in över 1 000 svar.

Vi hade trott att det skulle bli några hundra, säger Nils Olausson.

Svaren resulterade i ett antal artiklar. Varav en om att det sprids 47 ton hundskit på Norrköpings gator varje år fick stor spridning.

Aftonbladet gjorde något på den. Och TT tog också upp den. Sedan blev det något i vår papperstidning också. Men efter det hade stått i rikstidningarna.

Nu jobbar NT.se med nästa projekt. De bad läsarna svara på frågor om sina hälso- och träningsvanor. Och redan efter några dagar hade det kommit in över 1 000 svar igen.

Vad är det för typ av frågor?

Hur mycket de tränar, hur mycket de lägger ner på gymkort och sådant, om det är värt det. Och om de prövat doping eller blivit erbjuden det till exempel.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev