Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Karlstad får första gästande

Publicerad: 17 Februari 2009, 12:41

I höst tar Karlstads universitet emot sin första gästprofessor med inriktning mot globala mediestudier. Det är Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap som inrättar professuren. Intresset uppges ha varit stort bland potentiella kandidater.


Enlig André Jansson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, ska varje höst en ny gästprofessor finnas på plats och det ska vara personer med globala erfarenheter, perspektiv och nätverk.

Gästprofessuren, som finansieras av Ann-Marie- och Gustav Anders stiftelse för medieforskning, inrättas för att stärka Medie- och kommunikationsvetenskaps profil inom Global Media Studies. Avdelningen ser fram emot att ta emot såväl akademiker som personer inom mediebranschen.

Enligt André Jansson kan de som kommer i fråga för professuren vara en kända filmskapare, journalister eller forskare och deras kunskapsområden beröra allt från utrikesjournalistik och global kulturproduktion till frågor som rör medier, migration och global rättvisa.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.