Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Karin Pettersson lämnar Aftonbladet

Publicerad: 22 januari 2018, 11:14

Karin Pettersson

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson lämnar tidningen för att gå till ägarkoncernen Schibsted. Där får hon den nyinrättade tjänsten "Director of Public Policy". UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalSchibsted

I rollen som ”Director of Public Policy” ska Karin Pettersson driva strategiska frågor samt bevaka och analysera viktiga politiska processer som påverkar Schibsted i Europa. Karin Pettersson kommer även att bidra till Schibsted Medias strategi i det nya informationslandskapet och ansvara för koncernens relationer till sociala plattformar som Facebook och Google. Ett uppdrag som tidigare varit Ehsan Fadakars.

– Förändringen av medielandskapet och den nya informationsinfrastrukturen påverkar både journalistiken och våra samhällen på djupet. Jag ser fram emot att lära mig mer om det, och att få jobba med de frågorna, säger Karin Pettersson till Medievärlden.

Vad ser du för utmaningar med din nya roll?

– Det blir annorlunda att jobba i långa processer, snarare än i snabba där man får feedback direkt från läsare.

Karin Pettersson har arbetat som politisk chefredaktör på Aftonbladet sedan hösten 2010. Hon är också medgrundare av och tidigare chefredaktör för tidningen Fokus. Utöver det har hon arbetat med Socialdemokraternas kommunikation. I augusti 2016 åkte Karin Pettersson till Boston, USA, för att studera ett år på Harvard University. Något som gjorts möjligt genom att hon tilldelats Niemanstipendiet. Beslutet att lämna ledarsidan fattade hon efter att hon kommit hem igen:

– Jag har varit här i 7,5 år, det är lång tid för att vara mig. Det har varit en underbar tid, jag har älskat detta jobb. Men på senare tid, särskilt efter mitt år i USA, så har jag längtat efter fördjupning, och efter att använda de kunskaperna på ett annat sätt. Så det var dags.

Det är ju valår i år, hade det inte varit spännande att stanna året ut?

– Jo. Men som chef för Aftonbladets ledarredaktion måste man älska den dagliga striden. Och jag har känt på senare tid att jag snarare längtat efter fördjupning. Då är det bättre att lämna över till någon annan.

Förutom värmen och närheten till läsarna kommer hon särskilt att minnas kamratskapen, tempot och kollegorna från tiden på Aftonbladet. Och hon vet vad hon vill skicka med till sin efterträdare – som ännu inte har utsetts:

– Att det är Sveriges roligaste jobb. Så: stort grattis.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.