Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Karin Pettersson blir kolumnist i Aftonbladet

Publicerad: 15 juni 2018, 06:39

Karin Pettersson, ny kolumnist i Aftonbladet.

Karin Pettersson, tidigare chef över Aftonbladets ledarsida, börjar skriva kolumner om teknikens påverkan på demokratin för tidningen.


Ämnen i artikeln:

Karin PetterssonSchibstedLena K SamuelssonAftonbladet

I början av året stod det klart att Karin Pettersson, då chef på Aftonbladets ledarsida, lämnade sitt uppdrag för en nyinrättad tjänst inom Schibstedkoncernen. Som ”Director of Public Policy” är hennes roll i dag att driva strategiska frågor samt bevaka och analysera viktiga politiska processer som påverkar Schibsted i Europa.

Men nu står det klart att Karin Pettersson också kommer att skriva kolumner i Aftonbladet på temat teknik, demokrati och hur den digitala revolutionen påverkar samhället.

”Karin Pettersson har ett uppdrag att bevaka demokratifrågor och verka för journalistikens frihet och förutsättningar. Därför är det väldigt roligt att få välkomna henne tillbaka som medarbetare i Aftonbladet. Hon brinner för hur de stora internationella plattformarna påverkar vår demokrati och hon är en driven skribent med stark relation till våra läsare”, säger Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson.

Karin Pettersson blev politisk chefredaktör på Aftonbladet 2010 och stannade där i sju år. Innan dess var hon bland annat med och startade tidningen Fokus där hon också verkade som chefredaktör.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev