Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Karin Olsson beklagar Gellert Tamas stämningshot

Publicerad: 4 april 2019, 07:49

Karin Olsson, kulturchef. Foto: Olle Sporrong

Gellert Tamas tänker anmäla Expressen för den artikel där han anklagas för att ha stulit ett verk och tryckt ned en medarbetare. "Jag kan bara beklaga att en ordens man som Gellert Tamas hälsar 'see you in court', istället för att ge sin bild i Expressen", säger Expressen kulturchef Karin Olsson.


I ett inlägg under Medievärlden Diskussion slår journalisten och regissören Gellert Tamas tillbaka mot Expressens val att publicera hans namn i en text där författaren Lawen Mohtadi anklagar honom för att ha kränkt henne och stulit hennes jobb. Gellert Tamas menar att frågan är komplex och att han inte fått bemöta anklagelserna som han menar inte är så svartvita som Expressens text gör gällande.

Han slår också fast att han tänker vidta rättsliga åtgärder mot tidningen.

”See you in court”, skriver han till Expressen kulturchef och ställföreträdande utgivare Karin Olsson.

Karin Olsson kommenterar Gellert Tams text i ett mejl till Medievärlden.

”Expressens kultursida strävar efter att vara ett torg för en öppen debatt om komplicerade skapandeprocesser och subtila maktstrukturer i kultur-och medievärlden. Den diskussionen pågår på många ställen och nivåer idag, och jag tror att det är viktigt att vi äntligen för den. Lawen Mohtadis inlägg var ett personligt hållet och värdefullt inlägg i den kulturdebatten. Jag kan bara beklaga att en ordens man som Gellert Tamas hälsar ‘see you in court’, i stället för att ge sin bild i Expressen”, skriver hon.

Lawen Mohtadi har avböjt att kommentera Gellert Tamas inlägg.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News