Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Känner du dig som en mediaamazon, Helena Giertta?

Publicerad: 17 Maj 2010, 10:45

Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten, är en av tre finalister till priset Årets Mediaamazon, ett nyinstiftat pris som delas ut till en kvinnlig medieledare som utmärkt sig för nyskapande journalistiskt ledarskap.


Nja, jag vet inte riktigt, vad jag har lärt mig är att man har olika erfarenheter som män och kvinnor. Det är viktigt att kvinnor vågar ta för sig när det gäller chefsuppgifter inom branschen.

Så mediaamazoner är något som behövs?

Ja,  men den här nomineringen är inte bara min förtjänst utan är ett resultat av ett gemensamt arbete av hela redaktionen.

I motiveringen sägs det att bland annat att du på kort tid tagit en organisation ur en djup kris och entusiasmerat medarbetarna, hur känns det att bli nominerad?

Det låter fantastiskt, det är alldeles för stora ord. Som sagt har arbetet med organisationen varit en insats från alla medarbetare, det är inte bara min förtjänst utan hela redaktionens. Jag är väldigt stolt över den tidning vi gör idag, med begränsade resurser, och jag hoppas att vi kan fortsätta så ytterligare några varv.

Förutom Helena Giertta så är även Hanna Stjärne, programdirektör på Sveriges Radio och Anne Lagercrantz, chef och ansvarig utgivare på Tv4 Nyheterna nominerade.

Vad tycker du om konkurrensen?

Den är hård. De är båda jätteduktiga och jobbar i större medier med större genomslagskraft.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.