Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kanalchefen om kycklingfyndet

Publicerad: 29 Mars 2018, 06:50

De här två kycklingarna hittades i P4 Kalmars redaktion i går. Foto: Jesper Ericson, kanalchef på P4 Kalmar Sveriges Radio.

På onsdagen fick P4 Kalmar oväntat besök av två kycklingar: "Helt plötsligt stod det en kartong med kycklingar där", berättar kanalchefen Jesper Ericson.


I går hittade en receptionist hos P4 Kalmar ett oväntat paket i radions lokaler. Jesper Ericson, kanalchef på P4 Kalmar, berättar mer:

– Helt plötsligt stod det en kartong med kycklingar där. Det här väckte förstås många frågor hos oss: Vem tillhör dem? Kommer någon och hämtar dem? Vad gör vi med dem? Vad äter de?

Det skulle visa sig att P4 Kalmars programledare Emma Sandebäck, som också håller i redaktionens publiknätverk, bjudit in en lyssnare ur nätverket för att berätta om kycklingar i radion. Med sig hade hon två små ungar.

– Men strax efter att hon kommit hit behövde hon tydligen lämna igen. Det är lite oklart om det var för att hon är veterinär eller kattägare, men hur som helst fick hon information om att en dräktig katt behövde förlösas. Vad jag förstår lämnade hon då kycklingarna i receptionen för att snabbt kunna ge sig av, berättar Jesper Ericson.

Under tiden kvinnan var borta togs kycklingarna omhand av Emma Sandebäck. Men nu är de tillbaka igen hos kvinnan.

– Allt gick bra och de mår bra. Nu är de tillbaka där de hör hemma.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.