Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Källskydd räddar Kristianstadsbladets fortkörare

Publicerad: 9 December 2008, 14:27

En av Kristianstadsbladets bilar fotograferades när den körde 59 kilometer i timmen på en 50-väg. Företaget lämnar inte ut namnet till åklagaren med hänvisning till källskyddet.


Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

Det var i slutet på juli som tidningens bil blev fotad på E22:an genom Linderöd. Enligt Kristianstadsbladet tror åklagaren att det är Skånemedias vice ordförande Bengt Harding Olsson som satt bakom ratten.

– Jag är tillräckligt säker på att det är han. Jag har träffat honom och känner igen honom från fartkamerans bilder. Jag tvekar inte en sekund. Han är styrelseledamot i företaget och har tillgång till bilarna, säger kammaråklagare Christer Almfeldt till Kristianstadsbladet.

Tidningen vill dock varken bekräfta eller dementera att det var han som körde bilen.

Styrelsen har redan tidigare beslutat att inte lämna ut den typen av uppgifter med hänvisning till reglerna om källskydd.

– Så det har inget med den här situationen att göra, säger Johan Larsson, administrativ direktör på Skånemedia, till Medievärlden.

Han har inte fått se på polisens bilder men tror inte att det är Bengt Harding Olsson som körde bilen då han inte har tillgång till företagets fordonspark.

Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.