Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Kalle Sandhammar tar över UNT

Publicerad: 16 September 2016, 07:39

Kalle Sandhammar, tillträdande vd och chefredaktör för UNT. Foto Pär Bäckström

Kalle Sandhammar, i dag chefredaktör för NSD, efterträder Charlotta Friborg som vd och chefredaktör för koncernen Upsala Nya Tidning.


Ämnen i artikeln:

UNT

”Vi är väldigt nöjda över att ha hittat en mycket bra efterträdare till Charlotta Friborg. Kalle Sandhammar är en modern ledare och en erfaren publicist. Dessutom har han stor förståelse för och kunskap om det nya medielandskap som vi verkar i”, säger Lennart Foss, koncernchef i NTM och ordförande i AB Upsala Nya Tidning, i ett pressmeddelande.

Kalle Sandhammar har varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Norrländska Socialdemokraten sedan november 2012. Han är också vice vd i Norrbottens Media AB. Innan han kom till NSD var han tolv år på Dagens Nyheter. Där har han haft uppdrag som chef för DN.se, DN+ samt varit nattchef på sportredaktionen. Kalle Sandhammar har också varit redaktionschef på Norrbottens-Kuriren.

”Jag ser mycket fram emot att jobba med UNT. Det är ett starkt mediehus med många möjligheter, och som har stor betydelse för både Uppsalaborna och övriga upplänningar. Det är klart att det lockar”, säger Kalle Sandhammar, som preliminärt tillträder vid årsskiftet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.