Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

K-G Bergström om nya jobbet ”Kliade i fingrarna”

Publicerad: 21 januari 2019, 14:25

K-G Bergström. Foto: Ylwa Yngvesson.

En journalistelev som K-G Bergström undervisade 1970 värvade honom till News55, berättar den politiska kommentatorn om hur han hamnade på senior-sajten.


Ämnen i artikeln:

News55ExpressenK-G Bergström

Nyheten att K-G Bergström, efter åtta år, lämnar Expressen slog ned som en bomb. Nu står det dock klart att  K-G Bergström börjar skriva för News55, en sajt som riktar sig mot en senior publik. Trots att han inte hade någon egen relation till sajten så var det ett enkelt val att börja skriva där, säger han.

– Jag känner sen gammalt en av grundarna av News55, Artur Ringart, som jag på 1970-talet hade som elev på Journalistlinjen på Kalix folkhögskola, Han var en av mina bästa och trevligaste elever, och så hörde han av sig och ville göra en intervju med mig. Då berättade jag att jag slutat skriva för Expressen och då erbjöd han mig att skriva för News55 i stället, säger K-G Bergström.

När K-G Bergström i våras beslutade sig för att lämna Expressen hade han ingen aning om att regeringsbildningen skulle dra ut så långt på tiden. Därför kliade det rejält i fingrarna efter att han vid nyår lämnat Expressens redaktion på Gjörwellsgatan för gott.

– Det kändes därför väldigt bra att då och då få skriva lite grann, säger han.

Även om det är en ny plattform så kommer inte stilen eller ämnena förändras.

– Jag har sagt att om jag ska skriva så ska jag fortsätta skriva på samma sätt som jag gjort för Expressen. Jag har inte för avsikt att ändra upplägg eller bli en kampanjjournalist. Jag fortsätter att kritiskt granska makten, säger han.

Det finns inget upprättat avtal mellan K-G Bergström och News55 i nuläget, utan han kommer skriva spontant.

Men även om han inte vet den exakta omfattningen på uppdraget för News55 har K-G Bergström andra bollar i luften. Exakt vad det landar i vill han dock inte kommentera i dagsläget.

Fredrik Lundberg, medgrundare och VD för News55 kommenterade rekryteringen av K-G Bergström i ett pressmeddelande.

”Vi är det enda mediebolaget som ger äldre en röst och i detta arbete är det mycket viktigt för oss att knyta till oss duktiga medarbetare som inte är rädda för att väcka debatt. K-G Bergström är därför ett drömnamn”, säger Fredrik Lundberg, medgrundare och VD för News55 i ett pressmeddelande.

I sin första krönika skriver K-G Bergström om regeringsbildningen.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News