Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jyllands-Posten samarbetar med egyptisk tidning

Publicerad: 15 Februari 2011, 08:46

Jyllands-Posten har ingått ett samarbete med den egyptiska tidningen Al-Masry Al-Youm. "De västliga mediernas bevakning av oroligheterna i Egypten har naturligtvis skett genom västliga ögon, säger Jyllands-Postens chefredaktör, Jörn Mikkelsen.


Den egyptiska tidningen Al-Masry Al-Youm ska från i dag och veckan ut dagligen leverera artiklar som på danska – fyller en sida i Jyllands-Posten.

Bakom initiativet ligger en önskan från Jyllands-Postens sida om att förstärka bevakningen av de förändringar som nu sker i Egypten.

?    De västliga mediernas bevakning av oroligheterna i Egypten har naturligtvis skett genom västliga ögon, säger Jyllands-Postens chefredaktör, Jörn Mikkelsen, till journalisten dk. Vi vill också gärna få den egyptiska utgångspunkten och upplåter därför spaltplats till en massa egyptiska röster under denna vecka.

Jyllands-Postens utrikesredaktör, Flemming Rose, som tog initiativet till projektet Muhammed-teckningar, förklarar att avsikten med det nuvarande samarbetet är att ge läsarna ett ofiltrerat intryck av vad egyptiska kommentatorer menar och vad lokala journalister rapporterar om de pågående förändringarna.

Jyllands-Posten har ingått avtalet med Al-Masry Al-Youm samt Dansk-Egyptiska Dialoginstitutet i Kairo. Al-Masry Al-Youm grundades 2002 och ägs av Egyptiska Institutet för Journalistik; bakom detta institut står en rad egyptiska affärsmän.

Den egyptiska tidningen har varit kritisk mot Mubarak-regimen och några av tidningens journalister har suttit anhållna. Tidningen beskriver sig själv som liberal utan anknytning till ett bestämt politiskt parti.

I dagens utgåva av Jyllands-Posten kan man läsa den första egyptiska artikeln.

De utmanar Mubaraks monopol
Christer Källström, Köpenhamn

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.