Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jyckens pappa tar över Dala-Demokraten

Publicerad: 21 Augusti 2006, 13:18

Aftonbladet-Jyckens pappa blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten. - Det är en klassisk landsortstidning med god potential, säger Arne Höök.


Aftonbladet-Jyckens pappa blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten. – Det är en klassisk landsortstidning med god potential, säger Arne Höök.51-årige Arne Höök har arbetat på Aftonbladet sedan 1990. Där har han bland annat varit chef för flera av tidningens bilagor, bland annat Kvinna, Söndag och Resa. I dag arbetar han som textredigerare på natten. Han har tidigare också arbetat på SVT och Kamratposten. Arne Höök är väl förtrogen med Dalarna, hans hustru kommer från Falun. – De som jobbar på Dala-Demokraten gör en väldigt bra tidning, med tanke på de resurser och det marknadsläge man har. Han nämner Göran Greiders ledare (”som hela Sverige citerar”) och sporten (”länets bästa bevakning”). Finns det något på minussidan? – Tidningen kunde vara bättre på att lyfta fram sina nyheter. Du jobbar i dag på en framgångsrik tidning med mycket stora resurser och går till en liten tidning med helt andra villkor. Hur ska du klara det? – Jag vet hur det är att leva med små resurser. Jag jobbade som vikarie på Aftonbladet på 80-talet, då kvitterade vi ut pennor i växeln. Arne Höök var textförfattaren bakom seriefiguren Jycken, som också blev Aftonbladets maskot och symbol. Men några konkreta planer på att introducera en ny fyrfota vän i DD:s spalter finns inte. Hösten 2003 visade SVT en dokumentär om vardagen på Dala-Demokratens redaktion. Arne Höök såg ett program, men funderar på att ta kontakt med SVT:s arkiv för att se hela serien. I ett av avsnitten ställer tidningens eget punkband upp i en rocktävling – dåvarande redaktionschefen Sofia Olsson Olsén sjunger Jidder och plast. – Jag har också ett förflutet i punken. Jag sjöng i bandet Opel Rekord på 1980-talet. Men jag tror inte jag klår Olsson Olsén i sång. Vad tar du med dig från Aftonbladet som du hoppas ha nytta av på DD? – Ett: Att allt går att vända. Ett dåligt marknadsläge är inte för evigt. – Två: I dag måste även en prenumererad tidning sälja sig varje dag. Det gäller att ständigt förnya sig. Arne Höök börjar på Dala-Demokraten den 16 oktober. Tillsammans med familjen (hustru och två barn) letar han hus i Falun. – Minst 125 kvadratmeter och fem rum. Alla förslag är varmt välkomna. Nuvarande redaktionschefen Mats Larsson blir kvar på tidningen som seniorreporter. Dala-Demokratens upplaga är 21 100 ex enligt senaste TS-mätningen, vilket var 500 ex sämre än året innan. Koncernen redovisade ett resultat efter finansnetto på minus 0,1 MKr för 2005.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.