Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

JP/Politikens vd: Fusion med Berlingske nödvändig

Publicerad: 10 Februari 2011, 07:44

Om inte Berlingske och JP/Politiken slås samman inom tio år är det slut med det fria ordet i Danmark. Varningen kommer från Lars Munch, vd för JP/Politiken.


I en stor intervju i Børsen i dag som Journalisten.dk citerar menar han att en fusion mellan de två danska mediehusen är ett måste för den danska demokratins framtid.

Lars Munch, som i vanliga fall inte brukar ta till de stora orden, känner en stark oro för vad som kommer att hända om ingenting händer:

Utvecklingen går fort, och jag tror inte att vi har tio år på oss. Det är mindre.

Han pekar också på att det inte finns något publicistiskt flaggskepp som i de övriga nordiska länderna. Bonnier i Sverige, Schibsted i Norge och Sanomat i Finland.

Dagens konkurrenter är i hög utsträckning Apple, Google och Facebook. Det är där rubrikannonserna och nättrafiken finns.

Den utvecklingen kommer att fortsätta. Därför måste vi bli starkare på den nationella publicistiska scenen, säger Lars Munch.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.