Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

JP gör cykel-tv runt hela Vättern

Publicerad: 11 juni 2015, 04:57

I helgen är det dags för Vätternrundan. JP live-sänder hela evenemanget. Från fyra cykelsadlar.


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Vi ska försöka bli först i världshistorien med att hålla igång en mobil TV-sändning, hela sträckan runt Vättern. Vi har all utrustning med oss på cykeln, men allt kan hända, säger Ulric Svensson, TV-konsult i Hallpressen och initiativtagare till utmaningen i den egna tidningen.

Han är nybörjare i sammanhanget. Desto mer rutinerad är reportern Janne Johansson som trampat runt Vättern 15 gånger, två av dessa för Jönköpings-Postens räkning.

För reporterkollegan Johanna Svennson blir det här delmål tre av fyra i en Svensk klassiker. (Förutom Vätternrunda ingår också Vansbrosimmet, Vasaloppet och Lidingöloppet)

Men utan teknikerna Stefan Isaksson skulle det inte bli någon sändning. Hans cykel har två kameror, en fram och en bak, samt en hel del annan utrustning. Övriga i stall JP har trådlösa sändare och mikrofoner för att kunna både intervjua och prata med tittarna samtidigt som de tar sig de drygt 30 milen runt Vättern.

Vårt mål är att i första hand hålla igång sändningen, i andra hand att hålla ihop gruppen. Vi står inför olika personliga utmaningar allihop, säger Ulric Svensson till JP.

De startar 04.00 på lördag och räknar med att sändningen kommer att hålla på i omkring 16 timmar.

Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev