Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalister och bloggare försvinner i Syrien

Publicerad: 2 november 2011, 15:09

Två journalister och en känd bloggare försvann förra veckan i Syrien, skriver CPJ.


Journalisten Lina Saleh Ibrahim, näringslivsreporter på den statsägda tidningen Tishreen, är saknad sedan en vecka tillbaka.

Frilansjournalisten Wael Yousef Abaza, som skriver för flera olika publikationer, försvann 25 oktober

Den kända bloggaren Hussein Ghrer försvann 24 oktober. På sin blogg har han skrivit om fänglade bloggare i Syrien, den pågående revolutionen och Israel ockupation. Några dagar innan han greps skrev han: ”Tystnad hjälper oss inte längre. Vi vill inte ha ett land där vi fängslas för att våra ord. Vi vill ha ett land som omfamnar och välkomnar ord. ”

Committé to Protect Journalists skriver att organisationen inte lyckats få någon information om var de befinner sig. Journalister som försvunnit i augusti och september har fortfarande inte återfunnits.

”Vi är bekymrade för säkerheten för Lina Ibrahim, Wael Abaza, Hussein Ghrer, och andra journalsiter som vi tror fängslats av de syriska myndigheterna. Regimen måste omedelbart klargöra om den håller dessa journalister  i fångenskap och i så fall varför”, säger CPJ’s Middle East and North Africa program coordinator Mohamed Abdel Daye i ett uttalande.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.