Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalister i Tunisien tar strid för sin yttrandefrihet

Publicerad: 11 Januari 2011, 16:00

Idag samlades runt 100 journalister i Tunis för att protestera mot myndigheternas censur. Polisen svarade med att omringa journalistförbundets lokaler.


Journalisterna höll upp fotografier på människor som dödats av polisen och ropade ”Frihet för pressen i Tunisien”. Det är en ovanlig aktion eftersom inhemsk media normalt är hovsam mot regimen, skriver Guardian.

”Vi kan inte fortsätta vara megafoner för regimens propaganda. Vi måste ta tillbaka vår frihet”, säger den tidigare ordföranden för det tunisiska journalistförbundet Naji Baghouri till Guardian.

Reportrar utan gränser skriver idag på den franskspråkiga sajten att polisen har omringat journalistförbundets lokaler och tidningen Al-Maouqif . De har också arresterat radioreportern Nissar Ben Hassen som rapporterat om oroligheterna i landet. En kollega till honom på Radio Kailma greps 6 januari och släpptes efter två dagars förhör.

Committee to Protect Journalists skrev förra veckan ett öppet brev till Tunisiens president Ben Ali där organsiationen kräver ett slut på censuren i landet.

Idag dödades ytterligare fyra demonstranter i sammanstötningar och tusentals advokater har gått ut i strejk i protest mot polisens våld mot demonstranter.

På sajten al-Bab finns en summering av dagens händelser.

Glöm inte Tunisien!

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.