Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalister fanns på ”spölista” på SAC:s kansli

Publicerad: 20 December 2010, 11:56

Arbetarens redaktion fick en chock när de besökte SAC:s lokaler dit redaktionen snart ska flytta. På väggen fanns en spölista med namn på de journalister som i våras skrev på uppropet mot förändringarna på Arbetaren.


Det är oacceptabelt och opassande. Det är illa rakt av, helt enkelt.  Jag som chefredaktör med personalansvar ser mycket allvarligt på det här, säger Ylva Karlsson, Arbetarens tf chefredaktör.

Den såkallade spölistan hade sällskap av hemmagjorda piltavlor föreställande några av de journalister som skrev på det upprop som publicerades på Aftonbladet Kultur i våras. Ett flertal medarbetare och tidigare medarbetare kritiserade där det vägval som de ansåg att tidningen har gjort.

I den lokal där listan och piltavlorna hittades ligger SAC – Syndikalisternas kansli och det är dit som Arbetarens redaktion snart ska flytta. Det är en offentlig lokal där det ofta bedrivs verksamhet på kvällstid. Något som försvårar möjligheterna att få reda på vem eller vilka som ligger bakom listorna.

Vi har haft möten med kansliet och understrukit hur obehagligt och opassande det här är. Vi fick bra respons från dem och nu ska arbetsutskottet i SAC:s centralkommitté utreda hur det här har kunnat hända, säger Ylva Karlsson.

Ylva Karlsson berättar också att hon börjat ringa upp de som fanns på listan.

Det känns också viktigt för mig att höra av mig till dem. Det som har hänt är helt oacceptabelt.

Hur har det här påverkat redaktionen?

Vi har pratat mycket om det och verkligen tagit tag i det tillsammans. Så det funkar bra.

Hur viktigt är det att få reda på vem eller vilka som gjorde det?

Det viktigaste är att reda ut vad som hände och se till att det inte händer igen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.