Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalister dåliga på att återlämna sprit

Publicerad: 14 September 2015, 06:32

Ifjol skickade leverantören ArcusGruppen ett spritpaket till 20 norska redaktörer. Bara fyra av dem returnerade flaskorna.


Spritpaketet innehöll olika flaskor med totalt en halv liter sprit och en text som inleddes ”Jag hoppas att du finner tid i en hektisk vardag till att luta dig tillbaka och bruka våra produkter tillsammans med dina kollegor” och ”hoppas att du och ditt team har lust att publicera en anmälan i er tidning om årets akvavit inför julsäsongen”.

I år har endast två av de som fått spriten skickat tillbaka den. En av dem var Vardens chefredaktör Tom Erik Thorsen, som aldrig har skrivit om alkoholprodukter.

”Det här ger mig en så dålig smak att jag kommer att returnera dem till avsändaren. Skall jag liksom bjuda in mina medarbetare till ett akvavitlag här? Mediebranschen har historiskt ett ganska problematiskt förhållande till alkohol. Själv har jag ingen relation till ArcusGruppen. Om jag vill ha en flaska vin så går jag och köper det, säger han till Journalisten.no.

Förra året skickades spritpaketet till 20 redaktörer, varav totalt fyra returnerade det.

ArcusGruppen har svarat att det har blivit fel, och att spritpaketet inte var avsett som en gåva, samt att utskicken kommer att upphöra efter den negativa publiciteten.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.