Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalister bland fyra frigivna kubaner

Publicerad: 20 Februari 2008, 13:24

Fyra oppositionella kubaner, däribland de oberoende journalisterna José Gabriel Ramón Castillo och Alejandro González Raga, har försatts på fri fot, uppger Reportrar utan gränser (RSF). De fyra kom häromdagen till Madrid.(Uppdaterad)


Samtliga fyra greps, som avtjänade fängelsestraff på mellan 25 och 14 år,  fängslades i mars 2003, under det som kallas Den svarta våren. Alejandro González Raga dömdes till 14 års fängelse för att ha underminerat Kubas oberoende och territoriella integritet och  José Gabriel Ramón Castillo dömdes till 20 års fängelse.

Enligt pressfrihetsorganisationen är frigivningen ett resultat av den spanska regeringens förhandlingar med de kubanska  myndigheterna. RSF hoppas att även andra journalister som sitter i kubanska fängelser ska släppas fria ”även om det betyder enkelbiljett till exil”.

Ramón Castillo, var då han fängslades chef för nyhetsbyrån Instituto Cultura y Democracia Press, i Santiago de Cuba, och González Raga, arbetade som frilans i Camagüey-provinsen.

Alltjämt sitter 23 oberoende journalister i kubanska fängelser för att de gjort sitt jobb.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.