Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalisten Dorothy Parvaz är fri

Publicerad: 18 Maj 2011, 04:38

Journalisten Dorothy Parvaz som suttit fängslad i Iran i nästan tre veckor, släpptes fri på tisdagskvällen, uppger hennes arbetsgivare Al Jazeera.


Det var för 19 dagar sedan som Dorothy Parvaz greps i samband med att hon anlände till Damaskus för att bevaka händelseutvecklingen i Syrien. Hon fördes till Iran där hon suttit fängslad sedan dess.

Sent igår kväll släpptes alltså Dorothy Parvaz och tidigt på onsdagsmorgonen anlände hon med flyg från Iran till Doha i Qatar.

Jag är så glad att kunna meddela att Dorothy Parvaz har släppts, att hon mår bra och kommit tillbaka till oss i Doha. Hon har varit i kontakt med sin familj och vi befinner oss nu tillsammans med henne för att försöka få reda på mer av vad hon varit med om under de senaste 18 dagarna, sa en talesperson för Al  Jazeera.

Parvaz är amerikansk, iransk och kanadensisk medborgare och har jobbat på Al Jazeera sedan 2010. Innan dess arbetade hon som krönikör och skribent på  Seattle Post-Intelligencer.

Dorothy Parvaz hålls av myndigheterna

Al Jazeera-journalist försvunnen i Syrien

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.