Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Journalisten blir produktionsbolag

Publicerad: 23 maj 2018, 06:05

Helena Giertta. Foto: Tor Johnsson/Journalisten

Tidningen Journalisten tar över produktionen av Finansförbundet tidning Finansliv. Det är första steget mot en verksamhet som produktionsbolag, enligt tidningens chefredaktör Helena Giertta.


Ämnen i artikeln:

Journalisten

”Journalisten har med det här tagit första steget för att bredda sin verksamhet. Det känns som en naturlig utveckling för vårt bolag”, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet och ordförande i Tidningen Journalisten AB i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare stod det klart att Journalistens vd och chefredaktör Helena Giertta skulle bli vd och ansvarig utgivare även för tidningen Finansliv. Men nu går alltså organisationerna ihop helt.

”Både Journalisten och Finansliv har två otroligt duktiga redaktioner där journalisterna arbetar självständigt och med ett bra eget driv. Jag är inte den första chefredaktören och vd:n som har uppdraget på flera tidningar. I privata tidskriftsbranschen är det ganska vanligt”, sade Helena Giertta då till Medievärlden.

Enligt Journalisten är det här första steget mot att också bli ett produktionsbolag.

”Vi skapar möjligheter för medieaktörer att lägga ut sin produktion på oss, utan att för den skull tumma på den journalistiska självständigheten. Det viktigaste för Journalisten som produktionsbolag är att värna den journalistiska integriteten, men självklart ser vi också en möjlighet att bredda vår affärsverksamhet och bli starkare ekonomiskt”, säger hon till den egna tidningen.

Finansliv ägs idag av Finansförbundet och FTF, men kommer från och med 2019 att ägas av enbart Finansförbundet.

Det här är ett sätt för oss att trygga Finansliv som medlemsförmån för medlemmar i Finansförbundet. Vi har vänt oss till Journalisten för att på så sätt trygga tidningens självständiga roll”, säger Ulrika Boëthius, som är ordförande för Finansförbundet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Journalisten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.