Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalist misstänkt för sekretessbrott

Publicerad: 8 Augusti 2006, 12:27

Den kroatiske journalisten Domagoj Margetic har gripits misstänkt för sekretessbrott. Gripandet har skett på begäran av krigsförbrytartribunalen i Haag, skriver TT.


Domagoj Margetic misstänks för att på nätet ha publicerat namn på ett hundratal skyddade vittnen som 1997 framträdde vid rättegången mot den tidigare bosniske generalen Tihomir Blaskic. En talesman för FN:s krigsförbrytardomstol har bekräftat att en tillfällig häktningsorder har skickats till regeringen i Zagreb. FN-domstolen har begärt att Margetic ska flyttas till Haag från den kroatiska staden Slavonski Brod, där han greps i fredags. Ännu har inget åtal väckts mot honom.
Margetics amerikanska webbplats stängdes i förra veckan efter påstötningar från FN-domstolen. Domstolens vittnesskyddsprogram anses vara ett värdefullt instrument i processen mot misstänkta krigsförbrytare under Balkankrigen på 1990-talet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.