Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Journalist arbetar vidare med Politkovskaja-mordet

Publicerad: 23 Mars 2009, 11:47

Åklagaren i Anna Politkovskaja-målet gjorde att bra jobb, sade den regimkritiska ryska journalisten Julia Latinina i gårdagens Godmorgon, världen! Men det fattas bitar.


De två bröder som stod inför rätta, och frikändes, menar hon var skyldiga till inblandning i mordet på den ryska journalisten.
Men de var inte ensamma, sade Julia Latinina.
Om de två män  som till en början var misstänka men där åklagaren lade ner åtalet också hade rannsakats  hade Anna Politkovskajas mördare avslöjats.
Julia Latinina ingår i en frivilliga grupp på Novaja Gazeta som arbetar vidare med det undersökningsmaterial som kommit fram. Bland annat berättade hon om hur en film visar att den som går in i  Politkovskajas hus vid tiden för mordet inte gör det ensam. Någon annan öppnade dörren. Det finns också bevis för att huset  var bevakat av de misstänkta under längre tid än själva morddagen. Mobiltelefoner visar att de var på platsen.  Likaså observerades en bil av samma märke och färg som de misstänktas utanför Politkovskajas hus.

Julia Latinina har också tankar kring Vladimir Putins uttalande efter mordet, att Anna Politkovskajas död var till större problem för Kreml än det hon skrev. Han tillsatte den bäste åklagaren och det tyder på att han ville veta, säger Latinina, men han vile inte gå längre än så här.
Lyssna på inslaget här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.