Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jörgen Svensson och Pia Röding till YA

Publicerad: 30 September 2009, 06:16

Jörgen Svensson blir ny tf chefredaktör och Pia Röding blir nyhetschef/redaktionschef på Ystads Allehanda.


Maragretha Engström slutar som chefredaktör på Ystads Allehanda efter elva år och ersätts av Jörgen Svensson som blir tf chefredaktör och ansvarig utgivare. Han kommer närmast från jobbet som integrationsansvarig inom Sydsvenskan-koncernen.

Martin Runol, som varit nyhetschef i tio år, går samtidigt vidare till andra uppdrag inom koncernen Han ersätts av Pia Röding som blir redaktionschef och nyhetschef. Hon har tidigare varit chef för Sydsvenskans Lundaredaktion.

Uppdraget som redaktionschef är permanent. Pia Röding säger att det inte är uteslutet att hon tar över som chefredaktör.

– Men vi börjar med detta.

Den nya ledningen har uppdraget att fortsätta integrationsarbetet inom Skånemedia. Jörgen Svensson har det som sitt nuvarande uppdrag, Pia Röding har förutom redaktionsledarjobb bland annat arbetat med projektet Nya Sydsvenskan. Hon kan tidningsmakande och utveckling.

Ystads Allehanda har en stark position i sitt kärnområde, Ystads, Tomelilla och Simrishamns kommuner, med en hushållstäckning kring 70 procent. I Sjöbo och Skurup konkurrerar man med Skånska Dagbladet.

Däremot har man ingen överlappning med syskontidningen i norr, Kristianstadsbladet.

Ekonomiskt har Ystads Allehanda haft det tufft på grund av krisen. Var man kan spara och effektivisera och hur samarbetena med syskontidningarna i koncernen kan utvecklas får visa sig, säger Pia Röding. Alla bollar ska upp  luften.

YA har kört en tuff linje mot mc-gängen…

– Ja, och med rasisterna.

Ni fortsätter den linjen?

– Ja, det är klart. Det ska bli jättekul!

Anders Ahlberg

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.