Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jörgen Huitfeldt lämnar SR

Publicerad: 20 oktober 2017, 08:06

Sveriges Radios mångårige medarbetare Jörgen Huitfeldt går till tidskriften Kvartal.

SR-profilen Jörgen Huitfeldt slutar på Sveriges Radio och går till tidskriften Kvartal.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Jörgen Huitfeldt har varit programledare på Studio Ett sedan 2010. Dessförinnan arbetade han som programledare och producent för P1-morgon, som han var med och startade. Nu går han till tidskriften Kvartal i samband med att den breddar sin publicistiska plattform. Jörgen Huitfeldt blir en del av redaktionen och hans roll blir bland annat att vara med och bygga ut Kvartals lansering av radio- och tv-program.

”Kvartal har under den korta tid som tidskriften funnits intagit en unik och viktig position i svensk offentlighet. Tidskriften har på ett ansvarsfullt och faktabaserat sätt gett sig in i de centrala frågor som andra seriösa medier till viss del har haft svårt att närma sig”, säger Jörgen Huitfeldt till Kvartal.

På Kvartals hemsida står att tidskriften ”ska främja en vuxen samhällsdebatt genom vederhäftig och saklig samhällsjournalistik, och bidra till att stärka och återupprätta civilitet, rättsstat och fungerande normer”. Insamlingsstiftelsen Kvartal äger och finansierar den oberoende tidskriften.

I samband med att Jörgen Huitfeldts nya jobb blivit officiellt lämnar han SR med omedelbar verkan:

”Det har att göra med att Kvartal inte ska vara opinionsbildande, däremot har en del av de som är knutna till Kvartal den bakgrunden. Då är SR på goda grunder försiktiga med sådant, jag ska inte kunna knytas till någon som tyckt någonting någon gång”, säger han till Journalisten.

Genom åren på radion har Jörgen Huitfeldt publicerat flera undersökande reportage. Några av ämnena har varit ensamkommande unga, alkoholens roll i uppmärksammade våldsbrott samt att svenska myndigheter köper billig granit från Kina som producerats under omänskliga förhållanden.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.