Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jonas Bonnier: Jag ville att Herlitz skulle vara vd

Publicerad: 2 September 2009, 08:03

Att Gunilla Herlitz blir publisher på Dagens Nyheter var ett önskemål från Jonas Bonniers sida. Men han är inte missnöjd med Lena Herrmanns insats: - Jag ska göra vad jag kan för att locka henne att stanna kvar inom Bonniers.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Om det är ekonomin eller publicistiken som kommer att vara den tyngdpunkten för DN:s nya publisher kan Jonas Bonnier inte säga:
– Jag ser det som ett integrerat arbete. Det finns inte ett ekonomiskt beslut som inte hänger ihop med den redaktionella sidan och tvärtom.

Vad tycker du om Lena Herrmanns insats på DN?
– Under de 5,5 år hon varit på tidningen har den utvecklats fantastiskt. Men att hennes tjänst nu försvinner är inget aktivt beslut utan en konsekvens av att vi väljer någon som har till uppgift att vara både chefredaktör och vd.

Vad har dagspress för framtid i koncernen?
– Jag är född optimist, så jag tror att den har en framtid.

Är den till salu?
– En mycket spekulativ fråga. Men i princip inte.

Hur stora förluster accepterar du?
– Det är också en omöjlig fråga. Har man ett långsiktigt mål som det medför förluster att nå så accepterar jag det. Men har man inget långsiktigt mål accepterar jag inga förluster.

Nyheten blev känd redan i fredags. Varför gick in inte ut och bekräftade det?
– Det finns ett antal lagar och förordningar som måste följas innan vi kan offentliggöra en chefstillsättning. Oavsett vad medierna spekulerar i.

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.