Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Johar Bendjelloul om DN:s poddsatsning

Publicerad: 26 januari 2018, 08:52

Johan Hilton, Hanna Fahl, Johar Bendjelloul och Karin Eriksson programleder Studio DN.

Dagens Nyheter och Bauer Media startar ett podcastsamarbete. De första två satsningarna är veckomagasinet Studio DN och DN Intervju, som båda leds av Johar Bendjelloul.


Ämnen i artikeln:

DNSveriges RadioDagens Nyheter

Förra hösten meddelade journalisten och programledaren Johar Bendjelloul att han lämnar Sveriges Radio för att gå till Dagens Nyheter,  där han fått i uppdrag att skriva porträtt, göra podcasts och leda evenemang.

Nu presenteras tidningens två första podcastsatsningar, som görs i samarbete med Bauer Media. Johar Bendjelloul har framträdande roller i båda satsningarna. Det känns bra att kliva in i radiostudion igen, berättar han för Medievärlden:

– Det är ett format jag hållit på med i många år och känner mig trygg i. Och det finns en glädje att kunna blanda det lite mer obekanta skrivandet med det mer bekanta ljudet.

Senare i dag har veckomagasinet Studio DN premiär. Förutom Johar Bendjelloul programleds Studio DN av Hanna Fahl, Karin Eriksson och Johan Hilton. Gästerna består av tidningens sakkunniga journalister.

– Studio DN är tänkt att vara en sammanfattning av nyhetsveckan. En slags ”nyhetsshot” för den som är intresserad men inte riktigt har hunnit hänga med i flödet. Det finns otroligt många kunniga människor på tidningen vars expertkunskaper vi kommer att få ta del av.

Ambitionen är att programmet ska ge lyssnarna en bredare bild:

– Vi som arbetar med nyheter är inte alltid tillräckligt generösa med att ge publiken en bakgrund. I Studio DN vågar vi ta saker från början.

Den andra satsningen är podcasten DN Intervju, som har premiär senare i vår. I programmet möter Johar Bendjelloul bland annat kulturpersonligheter och politiker.

– Det ska vara en bredd av spännande människor som förekommit i nyhetsflödet.

Avsnitten kommer att vara omkring 20 minuter långa – och intervjuerna korta och koncentrerade. Johar Bendjelloul tror att det är en fördel att hålla ned längden:

– Det saknas ju inte intervjuer i poddformat, men många av dem är mycket omfångsrika och tar en hel del tid i anspråk. Jag tycker ibland att det finns en övertro på det långa formatet.

Läs också

Johar Bendjelloul lämnar SR för DN

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.