Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Johar Bendjelloul lämnar SR för DN

Publicerad: 2 oktober 2017, 06:28

Johar Bendjelloul. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Journalisten och programledaren Johar Bendjelloul jobbar bara kvar på Sveriges Radio november ut. Därefter ska han skriva porträtt, göra podcast och leda evenemang för Dagens Nyheters räkning.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioDagens Nyheter

Efter 22 år inom public service har Johar Bendjelloul beslutat sig för att gå över till tidningsbranschen.

– Det känns väldigt bra. Jag har tidigare bara hållit på med etermedier. Nu ska det bli roligt att göra någonting helt nytt, säger Johar Bendjelloul och fortsätter:

– Jag har en känsla av att DN är en bra plats att vara på just nu med mycket rörelse och flera spännande satsningar. Man har samlat ett kluster av duktiga människor och det ser jag fram emot att komma till.

Johar Bendjelloul har en lång bakgrund på SVT, bland annat från Gomorron Sverige, Babel, Kulturnyheterna och Aktuellt. Till Sveriges Radio och P1-morgon kom han 2013. Sedan årsskiftet programleder han Studio Ett och gör Europapodden. På Sveriges Radio är han kvar november ut.

– Den stora utmaningen blir att övergå från det talande till det skrivande. Direktsändningar, som jag jobbat en hel del med, är ju ganska tillåtande. Det finns utrymme för skönhetsfläckar på ett helt annat sätt än i en text, säger Johar Bendjelloul.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski kommenterar rekryteringen i den egna tidningen:

”Vi har som mål att Sveriges bästa journalister och stilister ska synas i Dagens Nyheter. Johar Bendjelloul tillhör definitivt den kategorin – han har ett unikt tilltal och kommer att bli en viktig röst i DN.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.