Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Johan Ståhl vill diskutera

Publicerad: 27 November 2008, 06:35

Sydsvenskans vd Johan Ståhl vill träffa kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth för att diskutera presstödet till konkurrenter.


Ämnen i artikeln:

Johan StåhlSydsvenskan

Sydsvenskan, som inte får något presstöd, hävdar att det statliga driftstödet till vissa storstadstidningar snedvrider konkurrensen på den skånska tidningsmarknaden.  I brevet till kulturministern, daterat den 19 november, skriver Johan Ståhl om den ”hårt konkurrensutsatta skånska tidningsmarknaden” där Sydsvenskan verkar.   Han fortsätter:  På denna marknad påverkas konkurrensen mellan olika aktörer av det statliga driftstödet till vissa tidningar. Såväl det svenska konkurrensverket som EU-kommissionen har nu påpekat att storstadsstödet får långtgående snedvridande effekter på konkurrensen. EU-kommissionen skriver i en reasoned opinion den 7:e november att storstadsstödet förefaller ”snedvrida handel och konkurrens mellan medlemsstaterna”. Mot denna bakgrund vore det lämpligt om vi kunde arrangera ett möte mellan oss om driftstödet och dess konkurrenssnedvridande effekter.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Johan StåhlSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.