Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Johan Ståhl till polisförhör

Publicerad: 27 Juni 2012, 07:52

Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl är misstänkt för grovt mutbrott och kommer att polisförhöras, enligt ett beslut som fattades igår.


Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Beslutades fattade på tisdagen av överåklagare Gunnar Stetler vid riksenheten mot korruption.

Jag har begärt offentlig försvarare för Johan Ståhl vid Malmö tingsrätt. Det innebär att Ståhl nu delges misstanke om grovt mutbrott ett brott han alltså är skäligen misstänkt för, säger Gunnar Stetler till Medievärlden.

Det här innebär också att Johan Ståhl nu kommer att förhöras av den utredare som håller i förundersökningen, säger Stetler.

Utredare är kommissarie Eva Bergman vid Rikspolisstyrelsen, men hon vägrar att uttala sig om när och var Ståhl ska förhöras.

Vi har den policyn på rikskrim och jag får inte uttala mig, säger hon.

Johan Ståhl är misstänkt för att han försökt få en provision på tio miljoner kronor vid försäljningen av Sydsvenskan/Bonniers Skånemediatidningar till Gota Media förra våren.

Bonniers gjorde ingen polisanmälan men avskedade Ståhl, som då gick miste om en generös fallskärm på cirka tio miljoner kronor.

Riksenheten mot korruption startade på eget initiativ en förundersökning av Ståhls affärer något som alltså nu leder fram till att han delges misstanke om brott.

Jag vill poängtera att detta inte automatiskt betyder att åtal väcks, säger Gunnar Stetler.

Lars Ohlander

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.