Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Johan Ståhl skäligen misstänkt

Publicerad: 3 April 2012, 09:03

Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl är nu formellt skäligen misstänkt för mutbrott.


Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

I början av februari stod det klart att riksenheten mot korruption skulle utreda Johan Ståhls agerande i samband med Sydsvenskans försäljning av Skånemedia. Det fanns en misstanke om att han försökte få en provision på omkring 10 miljoner kronor genom att skaffa sig ett privat ägande i Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda inför försäljningen.

Nu har utredningen gått så långt att Johan Ståhl formellt anses som skäligen misstänkt för mutbrott. Misstanketrappans fyra steg är anledning att anta att brott har förövats, skälig misstanke, på sannolika skäl misstänkt för brott och tillräckliga skäl för åtal.

Kommer det att gå till åtal?

Det kan jag inte svara på, säger överåklagare Gunnar Stetler vid riksenheten mot korruption.

Tidigare har bland annat Sydsvenskans ordförande Gunilla Herlitz samt bolagets förra ordförande Ulrika Saxon förhörts av polisen.

Enligt Sydsvenskan handlar det inte längre bara om försäljningen av Skånemedia utan också trolöshet mot huvudman kopplat till andra affärer Johan Ståhl gjorde som vd för Sydsvenskan.

Fler misstankar mot Johan Ståhl

Johan Ståhl

Blev vice vd på Sydsvenskan 2005 och vd 2007.

I maj i fjol sade han upp sig. I november beslutade tidningens styrelse att avskeda honom och frysa utbetalningarna av hans fallskärm, värd omkring tio miljoner.

Enligt styrelsen hade han överträtt sina befogenheter som vd vid flera tillfällen, vilket riskerade skada tidningens ekonomi.

Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.