Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Johan Ståhl: Ett katastrofalt beslut

Publicerad: 29 Augusti 2008, 06:29

Sydsvenskans vd Johan Ståhl säger att han fick kaffet i fel strupe när han läste SvD i morse. - Jag har levt med den här frågan så länge, men nu orkar jag inte med den mer, säger han.


– Jag undrar verkligen hur tankegångarna gått hos regeringen. Vi är inte alls emot presstödet, men vi är enormt mot det riktade presstödet till Svenska Dagbladet och Skånska Dagbladet som sätter konkurrensen ur spel. Att två tidningar får fyra gånger så högt stöd som alla andra.  Vad gör du nu? – Jag orkar inte längre med den här frågan, men den kommer att fortsätta drivas på Bonniernivå. Jag kommer att lägga fokus på den egna verksamheten. Vi och 99,5 procent av alla företag drivs ju marknadsmässigt.  Hur påverkar stödet er verksamhet? – I de flesta kommuner där vi har titlar finns ju även Skånska Dagbladet. Genom att de finns där och försöker vinna våra läsare, kanske genom att sänka priserna på tidningen eller köra kampanjer. Det är inte rimligt att man kan använda presstödspengar för att rabattera kampanjer.

Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.