Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Johan Esk: Dyra rättighetskostnader ger skev sportbevakning

Publicerad: 30 Juni 2016, 05:49

Fotboll Rättigheter

Prislappen för tv-sporträttigheterna blir allt högre – samtidigt minskar trovärdigheten hos tv-bolagen, skriver sportkrönikören Johan Esk i DN.


Ämnen i artikeln:

DN

I en krönika i DN kritiserar Johan Esk tv-bolagen för sin sjunkande trovärdighet. Något som han menar är en konsekvens av att de betalar allt mer för att få rättigheterna till de stora sportevenemangen. Kostnader som annonsörer och sponsorer delvis är med och finansierar.

Men med det ökar också ansvaret att beskriva vad som verkligen sker under sändningarna. Något som kommentatorerna i dag misslyckas med, enligt Esk:

”Men det finns helt klart ett problem när bolagen betalar mer och mer och annonsörer/sponsorer (välj ord efter kanal och försök hitta någon som kan förklara skillnaden och logiken) är med och finansierar. Vilken annonsör vill köpa reklamplats till en halvtidspaus om programledare och experter direkt efter sågar det som sker i sändningen?

Eftersom kampen om rättigheterna ökar så ökar också behovet att låtsas att man sitter på ett ess.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.