Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Johan Ehrenberg: Beslutet är felaktigt

Publicerad: 20 juni 2018, 12:35

ETC:s grundare Johan Ehrenberg

Presstödsnämndens beslut att ETC-koncernen ska betala tillbaka drygt 8 miljoner kronor som ETC-tidningar fått i presstöd är felaktigt, enligt ETC:s grundare och ansvarige utgivare Johan Ehrenberg.


Ämnen i artikeln:

ETCPresstöd

– Beslutet från nämnden är felaktigt och bygger på en felaktig tolkning av reglerna. Men eftersom beslutet inte får överklagas kan vi inte göra något åt det, säger Johan Ehrenberg i en kommentar till Medievärlden.

Han säger att beslutet inte långsiktigt påverkar utgivningen av dagstidningen Dagens ETC:

– Dagens ETC har idag ett presstöd långt under den verkliga upplagan och kommer i årets revision visa den dubbla presstödsgrundade upplagan mot det beslut nämnden tagit. Beslutet kommer därför inte långsiktigt påverka Dagens ETC som fortfarande växer och faktiskt i senaste Orvesto mätningen var enda dagstidningen som höjde sin räckvidd. (+22 procent). Återbetalningskravet innebär nu ett temporärt minskat presstöd, men vi fortsätter arbetet som vanligt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

ETCPresstöd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.